Przepis na idealne Święto Toruńskiego Piernika?
Toruń, Polska /
Sierpień 2016
Jak wykroić najlepszą imprezę kulinarną roku? To proste. Wystarczą wyborne toruńskie pierniki od szefa kuchni, najlepiej w stylowej oprawie namiotów sferycznych!
Tegoroczne święto piernika odbywające się 13 sierpnia w Toruniu było prawdziwym festiwalem dla fanów dobrego smaku. Czego tu nie było: pokazy kulinarne z udziałem znanych szefów kuchni — Mateusza Gesslera, Grzegorza Łapanowskiego oraz Philippe'a Abraham'a, degustacje, warsztaty dla blogerów kulinarnych, koncerty muzyczne, zlot food trucków, kursy wypieków, turnieje kulinarne, gry miejskie….
Centrum obchodów Święta przypadło na fosę tuż przy Ruinach Zamku Krzyżackiego gdzie ustawiliśmy trzy namioty sferyczne, w których odbywała się znaczna część imprez — mały Freedome 75, średni F110 i duży F150. I, jak to często bywa przy takich okazjach, nasze sfery otrzymały też swoje własne nazwy: Wenus, Mars i Ziemia — jak przystało na miasto Kopernika!
Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć!